onsdag 28 mars 2012

Så jävla trött!!!

Jag vet att jag klagar alldeles för mycket nu och att jag borde vara världens lyckligaste och kliva runt på små moln hela dagarna...men så är f-n inte fallet!!!

Förtydligar ännu en gång att jag älskar alla min barn och min man och att jag inte har blivit psykiskt instabil (än)...men det här är tufft.

Nu var det tillräckligt många dagar sedan vi hade en bra natt och en bra dag efter det. Det betyder för många nätter med för lite sömn och så dagar som bara försvinner.

Sätt dig in i detta...
...du har inte duschat på fyra dagar (kan vara mer) och är insmord med diverse barnkräks, bröstmjölk och ersättning. Du blev snittad för 5 veckor sedan, har fortfarande ont, har mysigt avslag än (mensen som man klarar sig undan i 9 månader får man tillbaks), läckande bröst som värker av bara helvete ibland och är så långt från sexsymboler som man kan komma...råkar du gå förbi en spegel under dagen så är spegelbilden ingen vacker syn. Du och din partner får i snitt 3-4 timmars sömn per natt...så fort du somnat känns det som det är dags att vakna igen. När era TVÅ små bebisar blir hungriga är det som att trycka på en knapp och så är tredje världskriget igång...tinnitus-varning big time! Ni har ofta tre tjutande barn samtidigt, särskilt kvällstid. Äter? Nja, slänger i dig nåt frukostliknande gör du kanske. Imorse blev det en flaska vatten, en halv banan och en kexchoklad i farten på väg ut med vagnen. Lunch säger du? Macka, yoghurt och en latte blev det idag...Laga middagsmat har ni pratat om i flera dagar nu och då nåt så avancerat som spaghetti med köttfärssås. Igår hämtade ni hem hamburgare och ikväll fick ni hemlevererat gyrostallrik av Nordenbergs. Köttfärssåsen lär dröja!
Har ni några minuter med fria händer så handlar det om att göra panikåtgärder i hemmet...ett hem som faller ihop mer och mer för varje dag. Dammet ligger i drivor på övervåningen, sängen är obäddad för jämnan, det ligger högar med smutstvätt varvat med ren tvätt överallt, det är för jävla stökigt överallt helt enkelt och du får lite lätt panik över detta... Ni är två vuxna, vanligtvis arbetande, hemma tillsammans vilket märks på kontona...tråkigt nog tycks räkningshögen vara lika stor om inte större. Mååånga stressmoment omger dig och du förväntas vara lugn som en filbunke...är du stressad blir barnen stressade.

Vad skulle kunna göra vår situation lite lättare då?
...en kock
...städhjälp
...en extra famn på kvällarna
...en trissvinst
...en natt med, ja ska vi säga 6 timmars sömn
...två små prinsessor som slutar ha magknip på kvällarna och somnar sött direkt efter maten.

En pissnisse-dag idag och jag behövde spy ut lite...kanske kommer ett helpositivt inlägg snart!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar